Napló

VEGYSZERREL VAGY BIOPREPARÁTUMMAL A FUZÁRIUM ELLEN?

Egy korai, lokális beavatkozással még tovább növelhetjük ezt a hozamelőnyt.

Ezt mértük: Fuzárium-fertőzöttség százalékos aránya aratás előtt, termésmennyiség rögzítése és toxinszint ellenőrzése.

A két kísérleti helyszínen jelentős szárfuzárium fertő - zést tapasztaltunk. Ebben a kísérletben egy népszerű gombaölő szerrel versenyeztettük meg saját biológiai meg oldásainkat. Az egyik készítményünk a Trichoderma asperellum gombát tartalmazó Trifender Pro volt, míg a másik a starter szemcséire ragasztva hordozta ezt a hasznos gombaevő gombát (Pannon Starter Perfect Pro). A standard fungicideddel is növeltük a hozamokat félmásfél tonnával, de a legjobb termésátlagot a Pannon Starter Perfect Proval kezelt parcella adta.

A strater és a Trichoderma biopreparátum kombinációja 4–6 mázsával növelte a hozamot a trichodermás teljes felületkezeléshez képest, a kontrol terméseredményét pedig 1–1,8 tonnával múlta felül. A hozamok csak a kezeletlen kontrolltól tértek el szignifikáns módon. Pedig a kezdeti 39-44%-os megbetegedési arányt a fungicides permetezés nem volt képes mérsékelni, míg a Pannon Starter Perfect Pro-val való kezelések 23-32%-os mértékűre csökkentették azt.

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.