Napló

Talán ez lesz a jövő? - Metánmeghajtású traktor

Egy traktor, melyet 95% metántartalmú földgáz hajt.

Az amerikai Farm Progress Show-n Decatur-ban mutatta be a gázüzemű (metán vagy biometán) traktorának új 180 LE-s változatát a New Holland. A kompakt felépítésű traktor sűrített, 95% metántartalmú földgázzal, vagy ugyanilyen magas metánkoncentrációjú tisztított biogázzal üzemeltethető, és az új üzemanyag-tároló tartályok méretének és elhelyezésének köszönhető egy napi hajtóanyag-mennyiséget képes magával hordozni.

A gáztartályokat koncentráltan kétoldalt, a két tengely közötti térben helyezték el, korábban a fülkeoszlopokon és a fülketetőn kaptak helyet. A traktor motorját az FPT motorgyár fejlesztette ki, amely 22 éves múltra visszatekintő gyártási hagyományokkal rendelkezik a gázmotorok fejlesztése területén.

A gázüzemű traktor 50%-kal kevesebb káros anyagot juttat a levegőbe, mint a hasonló teljesítményű dízelmotoros változatai. A traktor ideális felhasználási területe a farmok, állattartó és tároló telepek kiszolgálása és kommunális munkák végzése.

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.