Napló

Starter hatékonyság-vizsgálat egy érdeklődő gazdával

Starterezés után érdeklődő gazdával közösen néztük meg az indító műtrágyák hatékonyságát. Ezt bármikor bárkivel szívesen megtesszük.

Egy érdeklődő gazdával közösen néztük át a repceparcellákat. A repce starteres blokkjához érve sok szakmai információt osztottunk meg egymással, és bemutattuk a parcellákat. Nagyon nehéz észrevenni a kezelések közti különbséget, de közelebbről nézve igen nagyok a különbségek. A repce is olyan növény, mint a napraforgó, vagy a búza, hogy a látszatra nincs a kezelt és a kezeletlen parcella között különbség, viszont kiszedve a földből, egy mintasort összehasonlítva igenis nagy az eltérés. Itt most egy 200.000 magszámmal vetett parcella starteres és starter nélküli mintái versenyeztek, de melléjük raktunk egy 500.000-es normával vetett, starteres parcellát is. Minden parcellából véletlenszerűen 10-10 növény van egymás mellé rakva. Legszebb képet a 200.000-es tőszám + Pannon Starter (30 kg) mutatja. A képeken figyeljük meg a zöldtömeget, gyökérnyakat, a gyökerek méretét. Ilyen és hasonló teszteket, bejárásokat bárkivel szívesen elvégzünk.

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.