Napló

Roundup Mega felhasználásának lehetőségei

Lassan befejeződnek az aratások, sokan elvégzik a tarlóhántást nagyon helyesen, ezzel a jövőbeli termesztés kiválóságát megalapozva, gondolok itt a talaj vízmegőrzésre, könnyebb művelhetőségére és a gyomok elleni legegyszerűbb védekezésre. Tarlón a legolcsóbb és a leghatékonyabb a gyomirtás. Évelők ellen (mezei acat, fenyércirok) ilyenkor tudunk leghatékonyabban védekezni. A glifozáttal totális gyomirtó hatást tudunk elérni. Rengeteg olyan készítmény van a piacon, amely glifozát tartalmú, de ezek közül kiemelkedik a Roundup Mega. Miért is? Van benne egy adjuváns, rmelynek köszönheően a kijuttatás után a magról kelt növények (búza-árvakelés) 2 nap múlva, az évelők 7-8 nap múlva bedolgozhatók a talajba. Ekkora a gyökér minden részébe eljut a hatóanyag. Ez fontos a repcetermesztőknek és a zöldítést végzőnek is.

Napraforgó, kukorica és repce desszikására is kiválóan alkalmas a szer, földi és légi úton egyaránt. Felhívnám mindenki figyelmét, hogy 1,5 méter keretmagasság felett permetezéskor elsodródásgátló használata kötelező. Erre kiválóan alkalmas a Companion Gold. Ez az adalékanyag egyben vízlágyító, pH-puffer és habzásgátló is. Kezelés napján Kezeléstől 3 napra Kezeléstől 6 napra Kezeléstől 12 napra Rondup Megával való deszikálási pillanatok

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.