Napló

Paprikakrónikák – második rész

Most jön a java! Folytatjuk a tegnap elkezdett paprikás sztrorit.

Fázós kezdet sok jéggel

Március 31.: Vetés biológiai védelmet is nyújtó starterrel (14 kg/ha Pannon Starter Perfect). A starter szemcséire a Trichoderma asperellum spóráit vitte fel a gyártó, ez a faj a talajból támadó káros gombákat (pl. fuzárium) parazitálja.

Április 19.: Már a csírázásra készülnek a magok, amikor 50 mm eső és hó érkezik.

Április 30.: A hideg és a vízözön után most várható a kelés. Totális gyomirtás az utolsó pillanatban. Pár napra rá elnyújtott csírázás indul.

Május 12. A sorközöket megkultivátorozzuk. Innentől kezdve minden egyes csévélődobos öntözés után megmozgatjuk a sorköz felső talajrétegét.

Május 23.: A paprika legnagyobb ellenségei a baktériumos betegségek, ezek ellen különböző rezes készítményekkel védekezünk. Az első kezelés: rézszulfátos Cuproxáttal történik, plusz rovarölés eszfenvalerát hatóanyaggal.

Május 24.: 31 mm eső + jég, nagy lehűlés.                   

Május 30.:  Szenvednek a növények, ezért magas algatartalmú, növényi hormonos készítménnyel igyekszem a kondíciójukat javítani: Wuxal Ascofol.


Június 14.: Kezelés rézhidroxidos készítménnyel, mivel a sok csapadék és a jégütötte sebek nyomán erős a fertőzési nyomás. A kultivátorozással egy menetben 100 kg nitrogént is kap az állomány.

Június 19.: Rézoxidos kezelés és a rovarok ellen eszfenvalerát.

Június 21.: Újabb 30 mm eső + jég!

A folytatásban:

Mentem, ami menthető!

Szép számokkal zárom az idényt

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.