Napló

Ne hagyjuk a kukoricánkat lilulni!

Gyenge foszforellátottságú talajon jellegzetes tünet a kukorica lilulása. Egyes hibridek azonban a talaj megfelelő foszfortartalma mellett is produkálják ezt az elszíneződést.

A fenti képen egy Tolna megyei gazdaság P9241-es kukoricavetése látható. Vetéssel egy menetben 22 kg Pannon Starter Mega startertrágyát kapott, mégis foszforhiány jelenkezett. Azt, hogy ez nem a PS Mega hibája, egyértelműen bizonyítja, hogy a gazdaság másik öt elvetett hibridkukoricája robbanás szerűen fejlődött. A fenti képen látható táblát május 27-én megpermetezték 5 kg/ha Agriplant Starter lombtrágyával. A hatás minden várakozást felülmúlt. Az állomány egy hét alatt bezöldült és ugrásszerű fejlődésnek indult. A permetezési hiba, mint oly sokszor, most is segítségünkre volt, hogy biztosak lehessünk a kezelés hatékonyságában. A lenti képek június 8-án készültek az állományról, ill. az onnan kiásott növényekről.

Értékelje a tartalmat:     0  

Kwizda Tolna megyei szaktanácsadó

0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.