Napló

Már augusztusban munkához láttunk

A terület alapos kiválasztásával kezdődött 2015 augusztusában a munka. A cél az volt, hogy olyan területet találjunk, ahol a tervezett növénykultúrák parcellái közel, lehetőleg egy helyen lehetnek. A kijelölt szántóföld műúthoz közel legyen, akár esős időben is könnyen meg lehessen közelíteni, és a bemutatókra ellátogató termelők parkolási lehetőségei is megoldottak legyenek. A több éves jó kapcsolatnak köszönhetően a helyi Kampfl Kft. ajánlott fel számunkra egy minden célnak megfelelő területet, a várost elkerülő 76-os főút szomszédságában.

A hónap közepétől a repce-bemutatóterület előkészítése volt a következő lépés. A búza elővetemény tarlóját hántás, középmély lazítás és alapműtrágya kijuttatás után egy kombinátorral végzett magágy-előkészítés követte. Az augusztus végére tevezett vetést a hirtelen megérkezett intenzív, több 10 mm csapadék hátráltatta. Az alaposan előkészített magágy felső 4-5 cm-ét az eső gyakorlatilag teljesen bedöngölte, ezért újra kellett gondolnunk a vetés előtti talajmunkákat. A nedves talaj néhány napos száradás után szerencsére megpirkadt annyira, hogy a területgazda közreműködésével egy ásóborona segítségével sikerült a magágyat újra tökéletessé alakítani, és szeptember 9-én elvetni végre a repceparcellákat.

Természetesen az őszi munkák ezzel nem fejeződtek be. Növényvédő szeres és lombtrágyás permetezések, a kezelt területek kiértékelése, a kalászos területek előkészítése és vetése következett, amit a gazdálkodó partnereink is megtekinthetnek egy május végére tervezett Kwizda Terepszemlén.   Fő a pontosság Az az igazi, amit magunk ellenőrzünk Másnap az asztronauta is megérkezett...

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.