Kísérlet

Szabadszavas szűrés
Terület
Kultúra
Év
Egyéb

54 találat

A Kwizda lombtrágya program repcében az adott kísérletben igen sikeresen vizsgázott és igen jelentős termésnövekedést okozott a kontrollhoz és a versenytárs technológiához képest is.

2016 Repce Tápanyag
Az adott kísérletben alkalmazott mikrogranulált talajbaktérium igen jelentős terméstöbbletet okozott a napraforgónál.

2017 Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás

.


2017 Napraforgó Tápanyag Termésminőség javítása
A virágzás előtt és alatt, a kifejlett állományon történő 20 l/ha Azospeed Amino gyakorlatilag perzselés nélkül teszi lehetővé a növény táplálását magas N-adaggal és kész aminosavakkal. Valószínűleg a száraz évjáratnak is köszönhető a kiemelkedő, 10% fölötti mért terméstöbblet, ami kiváló megtérülést eredményez. Fungiciddel és inszekticidekkel kombinálva javasoljuk kijuttatni.

2017 Napraforgó Tápanyag N hiány
A kísérletben vizsgált granulált talajbaktérium készítmény jelentősen növelte a napraforgó növény kezdeti növekedését, így a tömegét is.

2017 Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás, Zöldtömeg növelés
Felsőnánai helyszínünkön a starter blokk parcellái közül a legjobb eredményeket a 200 kg/ha dózisú sortrágyáknál és a legnagyobb – 30 kg/ha – dózisú mikrogranulált starternél mértük. Sikeresen debütált az új Bactovital mikrogranulátum is, 3 q/ha terméstöbblettel. Ha a megtérülést elemezzük, a 30 kg/ha Pannon Starter Mega parcella szerepelt a legjobban.

2017 Kukorica, Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás
Összehasonlító kísérletünkben ismét bebizonyosodott, hogy érdemes nagyobb dózisban használni a Pannon Startert, illetve érdemes magasabb foszfor tartalmú starter műtrágyát választani. Szintén jól vizsgázott a BactoVital granulátum, ami még alacsony foszfortartalmú talajon is képes volt emelni a termés, ha nem is olyan mértékben mint a starter műtrágya. Valószínűleg a legjobb eredmény a starter és talajbaktérium kombinációja adta volna az adott kísérletben.

2017 Kukorica Tápanyag Starter tápanyag ellátás
A kísérlet eredménye alapján függetlenül az adott tőszámtól a Pannon Starter kezelések minden esetben termésnövelő hatással jártak.

2017 Kukorica Tápanyag Starter tápanyag ellátás

 

 


2017 Kukorica Tápanyag Starter tápanyag ellátás, Zöldtömeg növelés

A legjobb műtrágya-kezelések idén 6-11% terméstöbbletet mutattak a kezeletlen parcellákhoz képest. A 200 kg/ha NPK komplex és a 30 kg/ha Pannon Starter Mega mindhárom ismétlésben meghaladta a kezeletlen parcellák termését és szignifikáns terméstöbbletet igazolt! A Pannon Starter Mega megtérülése biztos és jelentős mértékű, míg a 200 kg sortrágyázás megtérülése sokkal kisebb. A 3. legjobb – a Pannon Starter Perfect – a kisebb P-tartalma ellenére szintén jó megtérülésű, amit a hozzáadott Trichoderma hatásának tulajdonítunk.


2017 Kukorica Tápanyag Fuzárium (Fusarium), Starter tápanyag ellátás

A gyomirtási kísérletben a kezeletlen parcellán a  fenyércirok, parlagfű, libatop domináltak. A rezisztens  fenyésrcirok ellen a felülkezelő készítmények hatástalanok voltak. A magról kelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen a korai posztemerens gyomirtási kombinációk adtak jobb hatékonyságot, ami a termésben is megmutatkozott.


2017 Kukorica Gyom Fenyércirok (magról kelő) (Sorghum halepense), libatop-félék (Ch...
Az adott kísérletben alkalmazott Wuxal Cink kezelés jelentős és megtérülő hozamnövekedést okozott.

2017 Kukorica Tápanyag
Az adott kísérletben alkalmazott Azospeed Amino kezelés jelentős, gazdaságilag is megtérülő termésnövekedést okozott.

2017 Kukorica Tápanyag N hiány

Megéri-e védekezni a kukoricafuzárium ellen? A kísérleti helyszíneken jelentős szárfuzáriumfertőzést tapasztaltunk. A kezelések mindegyike jelentős terméstöbbletet eredményezett. A Trichoderma-val és a standard fungicideddel is növeltük a hozamokat, de a legjobb termésátlagot a Pannon Starter Perfecttel kezelt parcella adta. A strater és a Trichoderma biopreparátum kombinációja jobb eredmlnyt ad, mint a trichodermás teljes felületkezelés.


2017 Kukorica Kórokozó, Tápanyag Fuzárium (Fusarium), Starter tápanyag ellátás
Repce Flex Extra (Command+Springbok) összehasonlító vizsgálata mesterséges gyomfertőzés mellett
Azospeed Amino kezelés hatása a napraforgó terméseredményére
Lombtrágyakezelések hatása a repce termésére
Lombtrágyázás hatása a kukorica terméseredményére
Lombtrágya kezelések hatása a napraforgó terméseredményére
A foszforhiányos területen lombon keresztül kiadott foszfor és cink tartalmú lombtrágya jelentős termésnövekedést okozott az adott kísérletben.

2017 Kukorica Tápanyag Termésminőség javítása, Termésnövelés