Kísérlet

Szabadszavas szűrés
Terület
Kultúra
Év
Egyéb

54 találat

Az Agrofill által beállított kisparcellás, négyismétléses kísérletben is meggyőzően szerepelt az Azospeed Amino, amivel második legjobb kezeléshez képest is 650 kg/ha terméstöbbletet produkált. Az UAN-oldat perzselő hatása miatt termésdepressziót okozott. A kijuttatás 8-10 leveles állapotban történt 20 l/ha adaggal.

2013 Kukorica Tápanyag N hiány
Kísérletünkben sikerült igazolni, a hibridbúzák igen erőteljesen reagálnak a foszforműtrágyázásra. Az elért termésnövekedésekkel bőven megtérült a starter műtrágyára fordított összeg.

2016 Őszi búza Tápanyag P hiány
A PS Double +10,7%-al növelte a repce hibridek termését!

2016 Repce Tápanyag Fehérpenész (Sclerotinia)

A búzaminták begyűjtésére 2017. június 28-án került sor, közvetlenül a betakarítást megelőzően.


2017 Őszi búza Tápanyag P hiány, Starter tápanyag ellátás, Termésnövelés
A Coniothyrium minitans és Pannon starter kombinációja + 12,8%-al növelte a repce termését a 3 helyszín átlagában.

2016 Repce Tápanyag árvakelésű repce (Brassica napus), Starter tápanyag ellátás, tal...
A repce egyaránt kiválóan reagált az Azospeedre és a Jello+Wuxalokra épülő lombtrágya technológiánkra. A legnagyobb termést az Azospeed + lombtrágya kombinációs parcellánkon mértük.

2016 Repce Tápanyag N hiány, Zöldtömeg növelés

Mérhető előny a betakarításig!

Október elején és végén vetetünk el búzát két különböző adottságú termőhelyen, háromféle vetőmagnormával (100, 150 és 200 kg). A starterezés hatására voltunk kíváncsiak.


2017 Őszi búza Tápanyag P hiány, Starter tápanyag ellátás

Augusztus 29-én vetettük el a Shrek hibridet 375 ezres csíraszámmal. A kísérleti blokkban különböző összetételű startereket teszteltünk, és kipróbáltunk természetes összetevőt is hordozó készítményt is.


2017 Repce Tápanyag Starter tápanyag ellátás, Termésnövelés

3 kezeléssel egy hosszabb védelem, azonos költségszint mellett. 0,5 t extra hozam, mely több mint 20 000 Ft/ha nyereségtöbbletet eredményez a versenytárs 2 kezeléses technológiájához képest.


2016 Őszi búza Kórokozó Fuzárium (Fusarium)
Az Azospeed kezelések mindhárom helyen jelentős és szignifikáns hozamnövekedést eredményeztek. A hozam növekedés az igen hatékony nitrogénformáknak volt köszönhető. Az UAN oldattal elért kisebb termés jelentős részben a kezelés során fellépő perzselésnek volt tulajdonítható.

2016 Őszi búza Tápanyag N hiány
A kísérletben jól vizsgázott az intenzív őszi búza lombtrágyázási programunk. A cinkhiányos terület miatt, az első búzában szokásos kezelést kiegészítettük 1 liter Wuxal Cinkkel, ami már a kezelés után 10-14 nappal látványos hatást eredményezett. Második kezelés a kalászvédelemmel együtt kiadott minőségjavító Wuxal Grano volt. A mintegy 900 kg terméstöbblet, bőven megtérülő befektetést jelent.

2016 Őszi búza Tápanyag Cu hiány, Minőségjavítás, Zn hiány
Jól vizsgázott a Pannon Starter ebben a kísérletben is, ahol a versenytársakhoz képest közel 1200 kg termésnövekedést okozott, így gazdaságilag is megtérülő befektetés volt. A terület gyenge-közepes foszfor-ellátottsága miatt, az átlagosnál nagyobb foszfor reakciókat tudtunk kimérni. Az legnagyobb termést a 30 kg/ha Pannon Starter Mega kezelés adta.

2016 Kukorica Tápanyag P hiány, Starter tápanyag ellátás
Üzemi szinten tökéletes gyomirtást adott a vizsgált gyomok ellen a Kukorica Flex (Terbyne Combi + Callido) gyomirtó szer.

2016 Kukorica Gyom Preemergens gyomirtás
8 leveles állapotban történt kezelés, 1 l/ha dózissal. A kísérletben mért igen jelentős 500 kg/ha termésnövekedés a terület gyenge cink ellátottságával magyarázható.

2016 Kukorica Tápanyag Zn hiány
Az adott kísérletben tekintettel a terület gyenge-közepes foszforellátottságára, a 30 kg/ha kezelés adta a legtöbb termést, de a 20 kg/ha dózis is jelentős és megtérülő termésnövekedést okozott.

2016 Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás
Pannon Starter hatása a napraforgó terméseredményére
Az adott kísérletben a Wuxal Boron Plus lombtrágyázás termésnövelő hatását vizsgáltuk a kontrollhoz és a versenytárs termékkel kezelt parcellákhoz képest. Megállapítható volt, hogy az egyszeri 2,5 l/ha adagban elvégzett kezelés jelentős és gazdaságilag is megtérülő termésnövekedést okozott.

2016 Napraforgó Tápanyag
Egyszeri 20 l/ha Azospeed Amino kezelés az adott kísérletben jelentős, gazdaságilag is megtérülő eredményt okozott.

2016 Napraforgó Tápanyag
A Wuxal Ascofol a kontrollhoz és versenytárshoz képest is jól szerepelt.

2013 Napraforgó Tápanyag

20 liter / ha kezelés szignifikáns 1 tonnás termésnövekedést okozott.


2016 Repce Tápanyag N hiány