Napló

A 'szagkerítés' olcsóbb, mint egy igazi

Ha rudlikban érkezik a szarvas meg az őz, akkor ideje, hogy tegyünk valamit  a vetés megóvása érdekében. Elmondjuk, hogyan kell használni a Forester vadriasztót.

Sokaknak lehet most érdekes a búzavetések megóvása a nagyvadaktól. A Forester természetes fattyúmirigy-váladékot tartalmaz, ami a szarvasféléket riasztja. A táblaszegélyt kell vele kezelni egy-két permetezőkeret-szélességben (min. 20 méter). Minél töményebb az oldat, annál hatásosabb, és annál tovább megőrzi riasztó jellegét (sávkezelésre: 1:5 arányú hígítás). A permetezést célszerű két hét múlva megismételni (összesen 4 alkalommal juttatható ki). A permetlének be kell száradnia, és ne rontsuk a hatásfokát egyéb növényvédő szeres kezelésekkel sem.

Ilyen, amikor egy szarvasrudli átgázol a repcén! Ez a "szép szivárvány" a taposási kárt szenvedett repcesáv megkésett virágzásának köszönhető, ezek után a forester használátát nem felejtettük el.

Fotó: Felsőnána (vadkamera), 2017.

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.