Napló

Gyomirtási kísérletek alakulása kukoricában és napraforgóban

Látványos gyomirtásokat láthatunk a kisparcellákon. A kezeletlen táblák nagyon gyomosak. A kakaslábfű és parlagfű a jellemző gyom itt. A pree kezelések a csapadékot a permetezés után két héttel kapták, addig nagy volt a szárazság.

Napraforgóban a Camel Box Duplo nagyon jó gyomirtó hatást ért el. A kukoricában a peemergensen kijuttatott Terbyne Combi hatása a megkésett bemosó csapadék ellenére látványos. A korai száraz időben a gyomok sem indultak csírázásnak, majd csak az első esővel kezdtek fejlődni. A kukorica postemergens kezelések hatásosak az évelőkre is, acat található kisebb foltokban a területen. A Pantani Extrát tömeges gyomkelésnél a kukorica 4-5 leveles korában juttatuk ki. Az alsó képen a piros karótól balra versenytárs pre gyomirtó, jobbra Camel Box Duplo hatása látható. A kukoricás fotón a Pantani Extra gyomirtó hatása figyelhető meg.

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.