Napló

Életet a talajunkra

Az aratás a gazda éves munkájának az eredménye, egyben az elkövetkező évek kezdete és szembesülés az elkövetett hibákkal is.

Elkezdődött a betakarítás, a szem a magtárba kerül, a területen pedig kint marad a szármaradvány és esetleg a szalma is. Mi lesz a kint maradó növényi részekkel? Újra tápanyaggá alakulnak, ha van megfelelő talajélet. Sajnos a talajaink nagy részén ez nem megfelelő, oly annyira, hogy van ahol még az előző év szármaradványait sem tudta elbontani a mikrovilág. A fel nem tárt tápanyag számunkra veszteség, ha pedig a káros gombák (fuzárium, Aspergilus) bontják le a növénymaradványokat, még potenciális veszélyforrás is. Megoldás: Tarló Wellness! A kizöldülő tarló Boom Effektes kezelése csökkenti a gyommagkészletet, ezáltal könnyebbé, olcsóbbá teszi az elkövetkező évek gyomirtását. A Trifender WP pedig segít beindítani a talaj lebontó folyamatait, ezáltal javul a tápanyagfeltáródás, csökken a káros gombák felszaporodásának lehetősége, jobb lesz a növényegészségügyi állapot az elkövetkező időszakban.

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.