Napló

Egy termékkel dupla hatás!

Egy termékkel dupla hatás! A Pannon Starter Double®, ahogy a neve is sugallja, nem csak egy dologra jó. A benne található tápanyagok mellett ugyanis Coniothyrium minitans hiperparazita gomba a talajban lévő szkleróciumokkal táplálkozik, így egészséges talajkörnyezetet tud teremteni. A mikrogranulált starter műtrágyával pedig közvetlenül a gyökér környe­zetébe tudjuk kiadni a tápanyagokat, ami azért fontos, mert a kezdeti fejlődést, gyökeresedést legjobban elősegítő foszfor gyakorlatilag nem mozog a talajban.

Ez az elmélet, de mi kíváncsiak voltunk, hogyan működik a Pannon Starter Double® a gyakorlatban! A felsőnánai Terepszemle repce fajtasor kísérlete erre jó lehetőséget teremtett, mivel itt több hibriden is tudtuk tesztelni a termék hatását. Hat, a piacon meghatározó hibridben lett beállítva a kísérlet, persze a kedvencünk, a Shrek is szerepelt a sorban. Már az őszi felvételezéseknél bizakodtunk, hiszen a kezelt parcellákon jóval nagyobb volt a repcegyökérnyak átmérője, mely paraméter a szakirodalmi adatok alapján szoros összefüggésben van a későbbi terméssel. Nem is csalódtunk, hiszen a hat hibrid átlagában több mint 500 kg-mal növelte a Pannon Starter Double® a termést, vagyis megtérülő befektetésnek bizonyult. Átlagosan ugyanis közel 30 000 forintnyi nyereséget hozott a kezelés.*     * Számítási mód: Az egyes kezelésekre vonatkozó gazdasági számításoknál a kezelésekben szereplő termékeknél kereskedelmi listaárakkal kalkuláltunk, míg a terményáraknál átlagos július végi piaci árat vettünk figyelembe.

Értékelje a tartalmat:     0  
0 Hozzászólás

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.