Napló

A kis hős...

A kis hőscincér gyakori faj, ennek ellenére védett. Eszmei értéke 5000 Ft. 

A kis hőscincér (Cerambyx scopolii) nevét a híres entomológus, Giovanni Antonio Scopoli után kapta. Lárvája két évig fejlődik lombos fákban. A kifejlett rovar mindössze három hónapig él, májustól július végéig. Ellentétben testvérével, a nagy hőscincérrel  (Cerambyx cerdo), amelyik alkonyatkort és éjszaka aktív, a kis hőscincér nappal aktív faj.

Értékelje a tartalmat:     1  
4 Hozzászólás
 • Zajácz István
  #1
  0
  Lesz oktatás a Nagy Hősről is? 😁😁👍
 • Mathiász Tivadar
  #2
  0
  Nagyon jól sikerült kép, ahogy a rózsabogárral osztoznak egy körtén. Bár nekem a cincérek a legkedveltebb bogaraim, azért a rózsabogár is nagyon dekoratív rovar- olvashatnánk róla is?
  Egyébként én gyerekkoromban pézsmacincéreket tartottam inszektáriumban- nagyon szerették a cseresznyét és a meggyet! Persze azután elengedtem őket- igaz, akkor még nem voltak védettek.
 • Varga Katinka
  #3
  0
  Persze, tervezek egy átfogó rózsabogár blogot, 6-7 féle van hazánkban és igen hasonlóak. Van közöttük védett, magas eszmei értékű faj is. :D
 • Varga Katinka
  #4
  0
  A nagy hősről is mesélek majd természetesen, ha sikerül lencsevégre kapni egy példányt :D .

Új hozzászólás készítéséhez kérjük, jelentkezzen be. Amennyiben még nem rendelkezik oldal tagsággal, egyszerűen készíthet az alábbi regisztráció hivatkozásva kattintva.

Bejelentkezés    |    Regisztráció

Regisztráció vagy bejelentkezés után automatikusan visszakerül erre az oldara.